Dagbok
S*Ruffle's Jimi Hendrix-kull

Födda 9 november 2006

2007-02-01

12-veckorsdagen idag! De är riktiga små personligheter nu och det är tur för oss att vi får ha dem kvar ännu ca 2 veckor. Vi vill ju gärna njuta ett tag till av

Vodoo Child/Totte/Challe - som med svansen rätt upp i vädret har kapplöpning med matte fram till matskålarna varje gång matte går in i vardagsrummet...................Totte ska ha Hill's a/d med strössel av RC Weaning i en skål i mattes knä *lol* (vi skämmer inte bort några katter vi inte..............) Han pratar också högt och ljudligt med matte om det inte går tillräckligt fort med "matlagningen". Totte kommer när man ropar på honom :-) Totte är en "glad skit" som älskar alla!

Little Wing/Vinga/Vingen - som är en tuff brud och försöker tränga undan brorsorna vid matskålen genom att sätta högertassen rakt i fejan på bröderna. När det inte är mat är det lek som gäller och allra helst vippleken med husse och matte i sängen. Vinga är också en mycket snäll och följsam tjej som gärna blir buren, gullad med och som sitter still i vågskålen när husse ska väga....

Hey Joe/Jojje/Joey den yngre - som är en riktig gospropp som faktiskt gärna kryper upp och lägger sig i knät eller på benen bara för att han vill. Jojje är den som charmar alla som kommer på besök. Jojje kan fånga ulliga bollar och då springer han iväg och gömmer dem under husses och mattes säng. Om någon försöker ta Jojjes ullboll så morrar Jojje och låter farlig *fniss*, fast ingen blir det minsta rädd för honom....................... Jojje är tyngst i kullen, men hur det går till vete katten................jag tror han skåpäter...........................

Foxy Lady/Foxy/Lilla Röd - jaa, hon är just "foxy"! En riktig snygging som vet hur man gör ett intryck. Hennes långa, randiga svans står rakt upp när hon rusar över vardagsrumsgolvet i jakt på en dammtuss, en mjölkpaketsflärp eller en vilsen fjäder från en vippa. Foxy låter sig villigt hanteras men piper och pratar när man bär på henne, ungefär som om hon har en massa saker att berätta sedan vi sågs..............Foxy vill att man kramas och gnuggar öronen - det är skönt!
Foxy börjar mer och mer bli lik pappa Ramses - miniRamsa.................

Purple Haze/Hazze/HazzeBazze - Coolaste killen i stada! Hazze gillar att sova och annars softar han gärna i soffan. Ibland får han ett ryck och tokleker en stund innan han kommer på att han nog måste chilla lite................Hazze kan ligga på rygg och sova och när han får tokrycket så kvittrar han! Hazze är en mycket snäll kille som glatt finner sig i allt och alla.

Om lite drygt en vecka är det dags för andra vaccinationen och sedan börjar de att flytta :-(
Vi kommer att sakna gänget...........................................

2007-01-14

Nyår har passerat och gänget börjar bli stora. Det är fullt ös bland leksakerna, klätterställningarna och möblerna i vardagsrummet nu!

"Hörru du brorsan - nu ska du få!" säger Foxy till Jojje

"Ahhh, en höger mitt i bröstet! Nä, nu........."

"Nu biter jag dig i tassen du brorsan!"

"Ha, där fick du! Rakt i svansen du!"

"Hihi, nu är jag herre på täppan, så det så - pilutta er!"

Hendrixgänget har varit på sin första spännande utflykt! De fick allihop åka i en lustig låda som matte satte in en stor, brummande mackapär. När brummet slutade kom de in i ett nytt och främmande hus med en massa lustiga tanter som sa "Åhhh!" och "Såååå fiiina!" och "Gullegull!" Några av tanterna till och med lyfte upp Foxy och Hazze ur lådan och gosade med dem! Sedan kom en annan tant och killade allihop i nacken men duktiga som de är hela gänget så var det ingen som sa ens ett piiip!
Sedan blev det den brummande mackapären igen och sedan var de tillbaka hemma i tryggheten. Och då blev det gott och smask - Hill's kitten på burk - mums! Det är inte så dumt med utflykter ibland................

Här är systrarna "sisters of no mercy". De följs åt i allt och har bildat pakt mot brorsorna och de där fåniga Raggisarna - girl power!!

2006-12-27

Första julen har passerat. Gänget växer så det knakar och klarar av en massa saker nu; klättra högt upp i klätterställningen, klättra upp i sängen, springa ifrån farbror Diesel, bära omkring på vippor stora som trästockar, dricka vatten i vattenautomaten, stjäla mattes saffransbröd och såklart gå på lådan, men det har de ju kunnat i fleeeeeera veckor redan.........
Vi har gran i huset och det har varit till stor glädje för små ulltottar. Wing var ganska förundrad när hon fick se pyntet som skulle hängas i trädet:

"Öh, du brorsan! Va' e're här för nåt skumt? Vicken jättestor boll va?!?"

Haze (eller Hazze som han heter numera) har tagit det ganska easy under helgen. Han och Diesel har intagit soffryggen intill granen och softar som grabbar "ska" göra

Och här chillas det på annat håll också.............

Julefrid i huset med andra ord :-)

2006-12-17

Åh, vad det händer mycket nu.........tiden går så fort......och snart är julen här och vi julstädar och julstökar. Gänget mår toppenfint och ökar i vikt som de ska. Haze har blivit en riktig liten nallebjörn, Voodoo ska upp i knät hela tiden, Joe är fortfarande en Narcissus och mycket, mycket söt (men säg inget högt så han hör för då lämnar han väl aldrig vattenspegeln.......), Wing har vuxit rejält och hennes öron har växt ännu mer *fniss* och Foxy..........ja Foxy är en riktig Foxy Lady med massor med fart i tassarna. Hon rusar runt som en kanonkula med den randiga svansen rätt upp som en flagga :-)
Ibland sover de också och då passar matte på att fota sånt man aldrig annars får en chans att se på nära håll..............

2006-12-07

Vi har en Narcissus i kullen.......................

Hey Joe tycks tänka att "Wow, vilken snygg kille det är där nere i skålen....
-Öh, syrran! Kom hit och spana!!"

"-Ja, wow! Men det är ju en tjej, det ser jag tydligt!"

De små växer och mår bra. De har så smått börjat knapra på torrfoder (Royal Canin Weaning) och smakar även lite blötfoder (Specific Kitten och Hill's a/d).
Purple Haze är en bulldozer i matskålen............han KLIVER I och står och fullkomligt glufsar i sig maten som en grävskopa. Ingen tanke på bordsskick där inte............*skratt*
Voodoo har upptäckt att matte är en gosig typ. Han kommer gärna och piper och vill upp - mysbubben!
Ragdollungarna tar hand om dem och får med dem i leken, just nu mest som bockar att hoppa över..............men leksakerna börjar också bli lite roliga nu!

Foxy Lady hon ägnar sig åt att smyyyyga..............Det är vad tjejer gör bäst tycker Foxy!

2006-11-30

Nu närmar det sig advent, gänget har blivit 3 veckor gamla och det är dags att "öppna luckan"............:-)
De senaste dagarna har viktökningarna inte varit lika höga som tidigare, vilket brukar vara ett säkert tecken på att det är dags att börja prova på "riktig" mat.
Lådan har flyttats ut till vardagsrummet och ragdollbebisarna kommer titt som tätt in och leker en stund med gänget i lådan. Jag tror att allihop ser fram emot att gänget ska komma ut ur lådan och börja leka PÅ RIKTIGT!!

2006-11-21

Alla fem syskonen utvecklas väldigt bra. De äter och sover för det mesta,

men under de senaste dagarna har de börjat öppna sina ögon och spana lite försiktigt på världen i den stora lådan.

De har också hunnit få sina namn och börjar bli lite personligheter redan. Hey Joe (bruntigré hanen) är den störste och mest relaxade. Han sover gärna på rygg och visar sin vackra prickiga och randiga mage. Purple Haze är tuffingen i gänget som gärna försöker stjäla en bättre tutte än den han har............. Voodoo har en annan strategi - han väler en tutte i ena kanten och ligger alldeles still och tyst så ingen märker att han i själva verket har den bästa tutten :-)
Little Wing får nästan alltid ligga underst när de bildar "skithög". Hon är nog väldigt mjuk och go att ha som huvudkudde...............
Foxy Lady har börjat röra sig runt i lådan först av alla. Hon vaggar runt och så fort jag kommer in i sovrummet och pratar med dem så vänder hon sig om och svarar tillbaka!

Här är (från vänster) Little Wing, Foxy Lady, Voodoo, Purple Haze och Hey Joe (som vanligt på rygg *skratt*)...............

2006-11-09

Precis på dagen när jag beräknat att de skulle komma föddes fem fina bebisar. Redan på förmiddagen gick Nina in i Hanjas bolåda och började ta hand om hennes bebisar och kurra så det ekade i lådan. Förstod att det var på gång så det var bara att parkera sig vid lådan och hålla vakt.
Först vid 17-tiden satte krystvärkarna igång och kl. 17.25 föddes den förste! En rödtabby pojke. Sedan kom den med kort mellanrum: en blåsköldpaddstigré hona, en bruntigré hane och en rödtigré hona(?). Den siste att födas kom kl.18.30 och var en rejäl cremefärgad hane på hela 131 gram. Om han är solid eller tabby vågar jag inte svara på idag.......det syns inget mönster än, men han borde vara tabby.

Nina är såå nöjd med sina små och nu vilar de ut hela gänget i bolådan! Kurr, kurr, kurr!