Pyssel & Knåp

Här hittar du lite pyssel- och knåptips.
Vi tillverkar en del på beställning om du inte vill pyssla själv....

Galleri Trimbrädor

Galleri Kattungelådor

VILL DU OCKSÅ HA EN TRIMBRÄDA el KATTUNGELÅDA??

Vi kan tillverka den i mån av tid. Kontakta oss gärna!
Logga, stamnamn, din egen design eller så diskuterar vi dina önskemål och skissar fram ett förslag.
Trimbräda
Materialet är limträskiva, vattenbaserad lackfärg eller lasyr, vattenbaserad lack som skydd. Upphängning med S-krok och kedjor ingår. Måtten är 60x28 cm och passar till enkelbur.
Den kostar 300 kr och uppåt beroende på dekor.

Kattungelåda
Materialet är plywood 10 mm, vattenbaserad lackfärg och dekor enl. överenskommelse. Måtten är 60x45x40 men kan göras större om det behövs.

Den kostar 1500 kr i utförande som ovan. Specialdekor enl överenskommelse.

Kontakta oss på e-mail eller telefon 070-580 7589


SPINDLAR
Diesel fick några hemgjorda presenter av sin bror Dundee, som bor hos Katja på FIN*Popcornin. En av leksakerna är en spindel som Diesel och de andra katterna gillar jättemycket. När det var dags att fundera på leksaker till Rolling Stoneskullen, bestämde jag mig för att försöka virka varsin spindel till kattungarna. Så här ser de ut!

Katja hade ingen beskrivning på spindeln, så jag fick improvisera lite. Så här ungefär gör jag.

Lägg upp 3 luftmaskor. Tag i första luftmaskan och fäst ihop med en fast maska. Virka runt och öka 1 maska i varje maska de första varven för att sedan succesivt minska ökningen. När rundeln är ungefär 5-6 cm (eller hur stor du vill ha spindelkroppen) slutar du.
Lägg upp på samma sätt igen, men innan du börjar virka runt så lägger du upp ca 100 luftmaskor, virkar tillbaka med fasta maskor (detta blir själva hålla-i-snöret). Virka sedan rundeln precis som den första tills de är lika stora. Lägg dem på varandra och fäst ihop runt kanten med fasta maskor. Jämnt fördelat 8 ggr runt om går man ut med ca 50 luftmaskor, virkar tillbaka med fasta maskor och fortsätter sedan fästa ihop spindelkroppen. Detta blir de 8 benen på spindeln.
Innan du fäster ihop sista biten, fyller du spindelkroppen med skumgummiflock, bomull eller något annat mjukt + lite kattmynta.
Jag använder ett bomullsgarn eller ett tunnare stickgarn, typ till babykläder och virknål 2.5 - 3.0.
Melerat garn blir jättegulligt!
Lycka till med virkandet!